Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.
HÍREKKLUBUNKRÓLTAGSÁGPROJEKTEKGALÉRIAKAPCSOLAT
DiákcsereDélvidéki kapcsolatokEgyüttműködési megállapodás a Bibó István GimnáziummalInteract Club alapítási ünnepségeInteract gyalogtúraKaló Imre borász előadásaLátogatás a kikindai Rotary ClubnálLátogatás a kronachi testvérklubnálRotary BográcsozásRotary Bográcsozás 2012Rotary Bográcsozás 2012.Rotary BálRotary KarácsonyÉlelmiszersegély-osztás rászorulóknak

Kedélyes vezetőváltás a halasi Rotaryban

21
10
2013

Nemcsak baráti társaság: elkötelezett klub a helyi közösség életminőségéért

A klub hagyományainak – és magának az elnevezésnek – megfelelően rotáló rendszerben, minden évben új elnököt és titkárt választanak a világ Rotary-klubjaiban, így a kiskunhalasiban is. Az ünnepélyes, ugyanakkor a legkevésbé sem merev-személytelen pillanatokra a Sóstó Csárdában került sor a múlt héten.

A három éve Varga Alajos mint első elnök által alapított szervezet hamar a város egyik legismertebb civil közösségévé vált. Ez nem véletlen, ha azt vesszük figyelembe, hogy nem csupán sikeres vállalkozókat és elismert szakembereket tömörítő egyletről van szó, de olyanról is, amely szívén viseli a tágabb helyi közösség szociális, kulturális és civil életét. Adományok, jótékonysági bálak és igényes rendezvények gazdagítják e sorozatot, amely a most leköszönő, második elnök, Szőke Sándor borászati nagyvállalkozó hivatali idejében valósultak meg. A Kiskunhalasi Rotary Klub karácsonyán 20 olyan szegényebb helyzetű fiatalt segítettek meg csaknem 20 ezer forintos támogatással, akiknek tehetsége, jó tanulmányi eredménye megalapozták a szervezet figyelmét. Szintén jótékonysági célt szolgált a halmozottan sérült gyerekek gondozását végző helyi központnak szánt félmilliós adomány, továbbá Zádory Édua koncertje, amelynek bevételéből a pszichiátriai otthon felszerelés-bővítéséhez járultak hozzá. A klub azonban nemcsak közéleti, hanem baráti fórum is, amelynek tagjai minden héten találkoznak, s gyakran szerveznek maguknak tartalmas kikapcsolódást. – Az elmúlt egy évben nemcsak sportrendezvényeken vettünk részt, de érdekes előadásokat is szerveztünk, és folytattuk a híres magyar borházak meglátogatását – tette hozzá a leköszönő elnök, aki a vacsorán pincészete díszes, névre csiszolt poharaival ajándékozta meg tagtársait. Szőke Sándor munkáját most egy évre Kastyják János ügyvéd veszi át, aki a sóstói vacsorán a rá jellemző szellemes komolysággal a hatékonyság és közérdekű szerepvállalás megtartását, erősítését nevezte meg elnöki céljaként. A Kiskunhalasi Rotary Klub a múlt héten új titkárt is választott: Szakál Aurél múzeumigazgató Bordás Zoltán cégvezetőnek adta át a stafétát. A klub egyébként három új tag is felvételét ünnepelte: Aladics Sándor állatorvosét, valamint Fuchs József és Kakas Szabolcs cégvezetőkét.

Kép, szöveg: KZ

Hol vagyok? | Hírek