Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.
HÍREKKLUBUNKRÓLTAGSÁGPROJEKTEKGALÉRIAKAPCSOLAT
DiákcsereDélvidéki kapcsolatokEgyüttműködési megállapodás a Bibó István GimnáziummalInteract Club alapítási ünnepségeInteract gyalogtúraKaló Imre borász előadásaLátogatás a kikindai Rotary ClubnálLátogatás a kronachi testvérklubnálRotary BográcsozásRotary Bográcsozás 2012Rotary Bográcsozás 2012.Rotary BálRotary KarácsonyÉlelmiszersegély-osztás rászorulóknak

Rotary Halason: elit és jószolgálat

21
10
2013

KLUBÉLET: Erkölcsi tisztaság és szolidaritás

Október első napjaiban húsz fővel megalakult a Kiskunhalasi Rotary Club. Az alapító elnök, Varga Alajos nagyvállalkozó hitet tett a ma már világot behálózó civil szervezet eszményei: a feddhetetlen erkölcs, a szakszerűség és a közösség iránti szolidaritás mellett.

A halasi klub alapítói között vállalkozók és intézményvezetők egyaránt megtalálhatók; tagjai hetente találkoznak egymással, és máris vannak új javaslataik a taglétszám – megfontolt elvek szerinti – bővítésére (Rotary Clubtaggá válni és annak maradni nem okvetlenül könnyű: bejutni csak egy vagy több tag ajánlásával lehet, és a tagság 100 százalékos egyetértése kell a befogadáshoz; a két legfontosabb kritérium pedig az erkölcsi szeplőtelenség és a nem is filléres tagdíj). A halasiak – egy korábban egy országos tévécsatornán megjelenttel szemben – felülemelkedtek a politikai szempontokon: köztük jobb- és baloldali szimpatizánsok is vannak. – Mi is arra törekszünk, hogy a bennünket összekötő szoros baráti szálakon túl felvállaljuk a környezetünkben élők problémáit, törekvéseit, ahogyan ez a szellemiség a Rotary történetéből és célkitűzéseiből fakad – erősítette meg a halasi elnök. A Rotary globális kapcsolatrendszeréből fakadóan a halasi klubszervezetnek máris volt külhoni vendége, emellett azonban ők is szeretnék kivenni részüket a klub-világhálózat egyik legnemesebb állandó programjából: a 2-3. évfolyamos középiskolások csereutaztatásából. A Rotary Clubot egyébként a 20. század eleji, maffia-sújtotta USA-ban alapította Paul P. Harris ügyvéd azért, hogy hogy feddhetetlen, szakmai és erkölcsi kiválóságokat gyűjtsön szoros közösségbe. A Rotary-világszervezet egyik nagy megmozdulása a gyermekparalízis elleni védekezés támogatása volt az ’50-es évek végén. 

Cita: Az elitnek nemcsak előjogai és büszke összetartása, hanem morális-közösségi kötelességei is vannak.

Kép, szöveg: KZ

Hol vagyok? | Hírek